Logo waalkanter.nl


Zilver voor Tik Hard bij de Gelderse beker

  Sport

Na acht avonden te hebben gespeeld en 66 teams achter zich te laten, mocht Tik Hard afgelopen week het zilver van de Wiltschut omgehangen. Na een spannende strijd in Arnhem bij de Treffers, verloor het van Odion uit Gaanderen.

De Wiltschut wordt al vele jaren gespeeld, het bestaat al tenminste vanaf 1960. Het is een mooie gelegenheid om je competitieseizoen met nog een aantal weken te verlengen. Alle leden van afdeling Gelre kunnen aan dit toernooi deelnemen. Naar aanleiding van het competitieresultaat van afgelopen seizoen, wordt de licentie voor het toernooi bepaald. Zo krijg je een divers team waarbij mannen en vrouwen in één team spelen, maar ook sterke en zwakke spelers. Op basis van je licentie wordt de beginstand van de game bepaald; een sterke speler zal punten voor moeten geven aan een zwakke speler. Zo hebben beide spelers een uitdaging en nog belangrijker, kans om te winnen.

De Wiltschut begint altijd met een poulefase waarbij uit of thuis gespeeld wordt. Tik Hard begon op vrijdag 12 mei in Heteren aan de eerste wedstrijd. Het team, dat uit vijf spelers bestaat, kon maar twee spelers leveren waardoor het meteen gebruik moest maken van invaller Esther Zondag van Norel. Zij won twee van haar drie wedstrijden die avond, en werd dankzij haar verdiensten vrijgehouden van de barrekening.

Er werden nog twee pouleavonden gespeeld. Zowel Velp als Winterswijk kwam op bezoek in Wamel. Van Velp, die zij later in de halve finale nog tegen zouden gaan komen, verloren ze met 5-4. Drie van de vier teams eindigde in deze poule op 16 gewonnen wedstrijden. Onderling resultaat maakte uit dat Tik Hard als eerste in de poule eindigde en door mocht naar de laatste 32. Op het nippertje dus!

De vervolg rondes worden in zalen door heel Gelderland gespeeld. Voor speler Henry Post was het wegens medische redenen verstandiger om zijn team vanaf de zijlijn aan te moedigen. En zo geschiedde het dat er nog vier spelers over waren en de Tikharders iedere week wanneer zij verder kwamen, weer moeite moesten doen om drie spelers ergens op locatie in Gelderland te krijgen. Toen Piet van Ballegooij na de kwartfinale zijn hielbeen brak, was het duidelijk dat Emiel Kroese, Wesly Litjens en Eric Zondag de vrijdag van de halve finale en indien nodig die van de finale vrij moesten houden.

De mannen hebben al enig ervaring met het spelen van de Gelderse beker. Vorig jaar kwamen zij tot en met de kwartfinales. In 2015 wonnen zij zelf de finale in Groesbeek. Ook dit jaar kwam, zag en overwon Tik Hard en na zeven avonden gespeeld te hebben en 66 teams achter zich te laten, maakte ze zich op voor de finale bij de Treffers in Arnhem. Ook Odion uit Gaanderen was het gelukt om zich te plaatsen voor de finale. Er werden veel spannende wedstrijden gespeeld. Wie het eerst vijf partijen heeft gewonnen, is de winnaar. Tik Hard kwam voor met 3-1, maar het 50 koppen tellende publiek uit de Achterhoek ging er eens goed voor staan. Nadat Odion het winnende punt sloeg, trilde het clubgebouw kort op zijn grondvesten. Heel even was er de teleurstelling, vooral voor Eric Zondag die vanavond zijn eerste van de 23 gespeelde wedstrijden tijdens deze Gelderse beker verloor. Maar al snel was daar het respect voor het goede spel van de tegenstanders. Met een mooie zilveren medaille en een shirtje als aandenken aan de Wiltschut 2017, keerde Tik Hard met opgeheven hoofd weer terug naar Wamel.

Reageer als eerste
Meer berichten