Logo waalkanter.nl


Al veertig jaar wandelen tijdens de avondvierdaagse in Dreumel. (Foto: Henk van Coolwijk)
Al veertig jaar wandelen tijdens de avondvierdaagse in Dreumel. (Foto: Henk van Coolwijk)

Avondwandelvierdaagse Dreumel viert jubileum

  Sport

Dreumel viert feest want de avondwandelvierdaagse van maandag 19 tot en met donderdag 22 juni is de 40e editie.

Het comité Avondwandelvierdaagse pakt uit. "De organisatie laat de mijlpaal, 40 jaar wandelen met familie, vrienden, kennissen en oefenaars voor de Nijmeegse Vierdaagse, niet onopgemerkt voorbij gaan." Niet alleen zijn de routes van de 3, 5 en 10 km aangepast, ook heeft het comité dankzij sponsoren een traktatie voor de wandelaars in petto. "En of dat niet genoeg is, doen we daar nog een schepje bovenop. Maar wat dat is, blijft nog een verrassing", aldus het comité. Aan deze 40e avondwandelvierdaagse is voor de jeugdige wandelaars tot en met 6 jaar een kleurwedstrijd verbonden, wordt het wandellegioen getrakteerd op vrolijke klanken van dweilorkest Nood Zat en zorgt de dorpsfotograaf voor leuke kiekjes.

Veiligheid

"Aan de veiligheid van de deelnemers is uiteraard weer de nodige aandacht besteed. Vrijwilligers worden ingezet op gevaarlijke punten in het dorp zelf en bij enkele oversteekplaatsen aan de Van Heemstraweg. Tijdens de vierdaagse wordt frequent gepatrouilleerd door controlerijders en EHBO-ers, die waar nodig eerste hulp kunnen bieden."

Sinds 2002 zijn ook rolstoelers welkom. "Al ruim 15 jaren wordt door een twintigtal rolstoelers vanuit verzorgingshuis Sint Barbara uit Dreumel deelgenomen aan de avondwandelvierdaagse, onder begeleiding van eigen begeleiders. Gelet op de routes over de dijken is het meenemen van een begeleider noodzakelijk om veilig de dijken op en af te kunnen komen."

Inschrijfformulier en kleurplaat zijn te downloaden van Facebook. Voorinschrijving kan in Zaal 't Centrum (startpunt van de vierdaagse) op maandag 19 juni tussen 18.00 en 19.00 uur. Deelname kost 4,00 euro (ook rolstoelers), tot 6 jaar 3,00 euro.

Evenals voorgaande jaren hebben de uitbaters van Dans- en vergadercentrum 't Centrum in Dreumel de zaal gratis beschikbaar gesteld om van daaruit de wandelaars te laten vertrekken en ze ook weer op te vangen.

Tijdens de eerste 3 wandeldagen (maandag tot en met woensdag) kan worden gestart tussen 18.00 en 19.00 uur. Op de laatste dag (donderdagavond) wordt voor de 10 km het startsein gegeven om 18.00 uur, voor de 3 km en 5 km om 19.00 uur.

Nadere inlichtingen via bestuurslid Hans Boerakker, telefoon 0487-572247.

Reageer als eerste
Meer berichten