Logo waalkanter.nl


Vlnr Jacqueline, Ank en Fiona proosten op het goede leven. (Foto: Hanneke Hoefnagel).
Vlnr Jacqueline, Ank en Fiona proosten op het goede leven. (Foto: Hanneke Hoefnagel).

'Avondje optimisme' met Goed leven in Maas&Waal

Sinds dit jaar kent de regio een nieuw platform: Goed leven in Maas&Waal. Drie enthousiaste vrouwen hebben maar één doel: de gelukkigste en gezondste regio van Nederland creëren.

Als we praten over een goed leven, dan denken we meteen aan gezondheid en gelukkig zijn. Maar wat maakt ons nou echt gelukkig? Met deze vraag hebben drie vrouwen uit Maas en Waal even gestoeid en zijn vervolgens aan het brainstormen gegaan. Wat maakt ons gelukkig en wat is een goed leven?

Fiona Willemsen, Jacqueline van Leeuwen en Ank Lukkezen zijn de oprichtsters van Goed leven in Maas&Waal. Maar wat moeten we ons daarbij voorstellen? Willemsen: "In januari kwam ik op het idee terwijl ik onder de douche stond. Gelijk heb ik Ank gebeld en zijn we bij elkaar gekomen. Ank kende Jacqueline en zo kwamen we bij elkaar. Als we denken aan een gezond leven, dan komen we uiteindelijk maar op één kernvraag uit. Wat maakt mij gelukkig?"

Lukkezen vult aan: "We kwamen al snel op onderwerpen uit als voeding, gezondheid en sport. Maar er is veel méér wat ons gelukkig maakt. Denk eens aan natuurlijke producten, kunst, schoonheid, sport, ontspanning, kleurige stoffen, werk wat bij je past en smakelijke voeding."

Van Leeuwen: 'Het moet een aanvullende bijdrage zijn op ons welzijn. Voor iedereen is dat persoonlijk, want de één wordt blij van handwerken, terwijl de ander graag staat te zweten in de sportschool. Het gaat erom dat je in balans bent."

Goed leven in Maas&Waal heeft één bijeenkomst achter de rug waar sprekers en standhouders lieten zien wat zij kunnen betekenen voor de mensen in Maas en Waal. Aan de bijeenkomsten worden nu geen thema's gebonden maar dat sluiten de drie positieve dames niet uit. Willemsen: "Het belangrijkste is dat we er zijn voor álle mensen in Maas en Waal. Zowel vrouwen als mannen. Uiteindelijk willen we dat Maas en Waal de gelukkigste en gezondste regio is van Nederland."
De dames zijn op zoek naar bedrijven en personen in de regio die een bijdrage kunnen leveren aan een goed leven (in de breedste zin van het woord). Lukkezen: "Onze bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk en mensen kunnen zich aanmelden via de website. We willen het graag laagdrempelig houden. Dus wie zin heeft in een avondje optimisme, kan zich aanmelden."

De avonden zijn in d'n Bogerd in Druten dit jaar nog op 14 september en 16 november, steeds van 19.00 tot 22.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.goedleveninmaasenwaal.nl of Facebook 'goed leven in maas & waal avonden'.

Reageer als eerste
Meer berichten