Logo waalkanter.nl


Campagneteam 'Rijden Zonder Invloed' bij Parkmarkt Wamel


Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne 'Rijden Zonder Invloed' heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan- sterk te verminderen. Op 18 juni is het campagneteam in Wamel aanwezig om bezoekers van Parkmarkt Wamel bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

Het campagneteam is op zondag 18 juni tussen 10:00 en 17:00 uur aanwezig bij Parkmarkt Wamel. Bezoekers kunnen in een Alcokart stappen. Dit is een speciale kart die is voorzien van een "rijden onder invloed" stand. Hierdoor zal de kart reageren alsof de bestuurder onder invloed van alcohol is.
De komende jaren is het campagneteam op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden, zoals festivals en evenementen, (rij)scholen en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.
Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

Reageer als eerste
Meer berichten